Gå til hovedindhold

Giv den danske forhandlingsplads til Iran

Krigen i Syrien er stadig en katastrofe. Hvis den kommende fredskonference i Geneve skal nytte, så må alle centrale kræfter i regionen deltage.

Iran, der er en af de vigtige aktører i regionen, er imidlertid ikke inviteret, og dele af den tilbageværende opposition møder ikke frem.  

Christian Juhl, udenrigsordfører i Enhedslisten, siger:

- Hvis regeringen vil spille en positiv rolle, handler det om en aktiv konfliktløsende indsats for at bringe alle parter sammen. Hvis ikke FN vil invitere Iran, må den danske regering overlade deres plads ved forhandlingsbordet til Iran. Og bruge alle kræfter på at få hele oppositionen til forhandlingsbordet. 

- Den danske position i forhold til Syrien har været problematisk. Regeringen har hele vejen støttet USA's linje, også da USA sidste år luftede en farlig plan om at bombe i Syrien. Sidste år missede alle muligheden for en fredskonference. Vestens og oppositionens krav om, at Assad ikke måtte deltage, var en alvorlig fejlvurdering, der betød, at en våbenhvile aldrig kom på tale.

- En våbenhvile er det mest påtrængende krav i Syrien, men de nuværende rammer for fredsforhandlingerne i Geneve gør en fredsproces stor set umulig. Succes vil kræve, at alle parter sidder med ved bordet. Både Assad, oppositionsgrupperne og de vigtigste kræfter i regionen. 

Mandag, 20. januar 2014 - 13:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]en.dk

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]