Gå til hovedindhold

GGGI-skandale skal kulegraves

Søren Pind fortalte ikke Folketinget, at hans embedsmænd havde advaret ham om GGGI.

Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Christian Friis Bach er ikke de eneste, der er under beskydning i skandalen om klimaorganisationen GGGI. Også tidligere udviklingsminister Søren Pind står nu for skud. Ifølge Ekstra Bladet viser det sig nemlig, at Søren Pind, da han var udviklingsminister, overhørte klare advarsler fra sine embedsmænd om problemer i GGGI. Og det er ikke godt nok, lyder det fra Christian Juhl.

- Det er i løbet af de sidste uger kommet frem, at den organisation, Lars Løkke står i spidsen for, generelt har både en lemfældig omgang med offentlige midler, har været beskyldt for misbrug og korruption, og endda leverer tvivlsomme resultater for klimaet. Alt tyder nu på, at det danske folketing ikke har været tilstrækkelig informeret om de kritisable forhold som kendetegner GGGI.

Pind førte Folketinget bag lyset

På dagens samråd forventer han, at udviklingsminister Christian Friis Bach vil give en klar redegørelse om hans forgænger Søren Pinds rolle.

- Den danske tilslutning til GGGI sker jo på initiativ af Søren Pind. Og hvis det er rigtigt, at han både har overhørt advarsler om organisationen og undladt at oplyse folketinget om disse advarsler, har han jo direkte gamblet med skattekronerne og ført folketinget bag lyset. Det er alvorligt.

De sidste dages nye oplysninger tyder på, at Danmarks bidrag til GGGI er foretaget på et alt for tyndt grundlag, og derfor er der behov for at få hele sagen belyst, mener Christian Juhl.

- Alt tyder på, at Danmark har hældt 90 mio. kr. ned i et sort hul, og at pengene i alt for ringe grad er gået til det egentlige formål – grøn udvikling i verdens fattigste lande. Hvad der startede med Lars Løkkes astronomiske forbrug på dyre flybilletter, limousiner og luksushoteller er ved at udvikle sig til en sag om misinformation af Folketinget og en uansvarlig brug af bistandsmidler. Den her sag skal kulegraves.

Samrådet, der er indkaldt af Enhedslisten, har til formål at belyse, hvad udviklingsminister Christian Friis Bach mener om GGGI’s virke, resultater og fremtid, og hvad grundlaget var for Folketingets bevilling til organisationen. Det starter i dag kl. 13.

 

 

 

Onsdag, 23. oktober 2013 - 10:57

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]