Gå til hovedindhold

Gå den spanske vej, Fogh

Endnu en dansk soldat er død i Irak. Endnu et menneske har måttet lade live i Irak-krigen. Langt over 100.000 irakiske civile er døde. Tortur, henrettelser, mord, voltægter, dødspatruljer og drab hører til dagens orden i Irak.

Rune Lund, Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører siger:

- Det er forfærdeligt, at endnu en dansk familie har mistet én af deres kære i Irak. Det er blot endnu et blandt titusindvis af ofre for krigen i Irak. Hver dag bringer desværre nye ofre blandt irakere og udenlandske styrker.

– Hvornår gør de mange døde mon indtryk på Fogh og krigsflertallet i det danske folketing? Hvor mange flere skal dø i denne nytteløse krig?

– Jeg opfordrer Fogh til at gå den spanske vej – og trække de danske tropper hjem. Den militære tilstedeværelse er en del af problemet og ikke en del af løsningen. Den militære indsats må erstattes af en civil freds- og forsoningsindsats,slutter Rune Lund.

Fredag, 24. marts 2006 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]