Gå til hovedindhold

Forslag om reduktion af eksport af levende svin stilles i folketinget

- Enhedslisten vil nu fremsætte et beslutningsforslag i folketinget, som kan stoppe eller begrænse eksporten af levende svin fra Danmark. Der er tale om en eksport, der giver dårlig dyrevelfærd, belaster miljøet og øger arbejdsløsheden. Derfor vil Enhedslisten stillet et konkret forslag i folketinget for at udnytte det flertal i folketinget, der siger, at de gerne vil gribe ind over for problemet, udtaler Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten efter dagens samråd i folketingets fødevareudvalg med fødevareministeren om eksport af levende svin.

- Det fremgik tydeligt af dagens samråd, at fødevareministeren ikke vil gribe ind over for den stigende eksport af levende svin. Ministeren fokuserer ensidigt på at forbedre svineproducenternes rammevilkår og de danske slagteriers mulighed for at tilbyde svineproducenterne gode priser. Sagen er imidlertid, at ingen danske slagteriarbejdere kan konkurrere med kolonnearbejdere i Tyskland, der får 30-40 kroner i timen. Derfor er ministerens "løsning" ikke nogen løsning, fortsætter Per Clausen.

- Enhedslisten vil i folketinget stille forslag om, at regeringen skal sikre, at 8 timersreglen for transport af levende dyr også gælder ved transport ud af Danmark og indtil dette er sikret indføre en transportafgift ved transport af levende svin. Afgiften dækker al transport over 8 timer og starter med et beløb på 100 kroner pr. dyr. Alle indtægter ved denne transport bruges til at støtte miljømæssigt og dyrevelfærdsmæssigt bæredygtig svineproduktion. Pengene vender altså tilbage til branchen, slutter Per Clausen.

Yderligere kommentarer:

Per Clausen

Tlf. 33 37 50 08  

Torsdag, 12. marts 2009 - 13:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]