Gå til hovedindhold

Forsigtigt tillykke til Sri Lankas befolkning

Et vigtigt skridt er taget, men den hårde kamp for reelle forbedringer for Sri Lankas befolkning stadig venter forude, mener Christian Juhl.

Sri Lankas nye præsident, Sirisena, holdt i går søndag sin første tale til befolkningen, og verdensledere har været hurtige til at lykønske Sirisena og Sri Lankas befolkning for valget og opgøret med Rajapaksas i stigende grad autoritære styre. Særligt set i lyset af anklagerne mod Rajapaksa for kup-forsøg få timer, før det endelige valg-resultat forelå.

Christian Juhl udtaler:,

- Det var lovende at se, at Rajapaksa-styret blev sat for porten over weekenden, men der er stadig lang vej til reelle forbedringer af de politiske, sociale og økonomiske vilkår for Sri Lankas befolkning og særligt tamilerne, som jo er blevet aktivt forfulgt af Rajapaksa-styret.

- Det er glædeligt, at Sirisena har varslet et opgør med magtkoncentration og korruption blandt den politiske og økonomiske elite i Sri Lanka, men afgørende skridt for et retsopgør efter slagterierne mod tamilerne, som at lade en FN-mission undersøge krigsforbrydelserne, lader vente på sig.

- Jeg håber, at det lykkes for Sri Lankas civilsamfund at presse Sirisena til at fastholde og viderebygge de positive skridt, han har lovet.

Mandag, 12. januar 2015 - 12:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]