Gå til hovedindhold

Fornuftigt medieforlig styrker public-service og strammer reklameregler

Medieordfører Per Clausen er godt tilfreds med det nye medieforlig, der er blevet til i samarbejde med blandt andet Enhedslisten.

Aftalen styrker ikke alene public service. Den tager også det første skridt på vej mod en mere social medielicens.

Public service for børn og unge

Medieforliget betyder først og fremmest bedre vilkår for public service- virksomhed, især for programmer henvendt til for børn og unge.

- Samtidig bliver reklamereglerne og reglerne for sponsorering af programmer strammet. Der vil ikke længere blive givet støtte til programmer produceret med reklameafbrydelser. Det var de vigtigste resultater af dagens medieforlig, udtaler Per Clausen.

Udsigt til social medielicens

- Samtidig fik vi sikret, at der nu gennemføres en seriøs analyse af alternativer til den asociale medielicens, som rammer økonomisk dårligt stillede og unge meget hårdt, fortæller Per Clausen.

- Dermed er der nu åbnet op for seriøse diskussioner af et alternativ til denne. Det er en vigtig sejr for Enhedslisten, som helst ser, at public service kommer på finansloven og dermed bliver indkomstafhængigt.

Medieforliget afsætter desuden lidt flere penge til de ikke-kommercielle lokalradio- og -TV-stationer, som reelt arbejder med et lokalt fokus.


Læs hele aftalen her.

Tirsdag, 9. oktober 2012 - 20:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]