Gå til hovedindhold

Forbyd bankernes særskat

Bankgebyrer for en lovpligtig konto er en indirekte ekstraskat pålagt dem med de laveste ydelser. Det vil Enhedslisten, modsat resten af Folketinget, ikke acceptere.

Finansordfører Frank Aaen tager derfor skeen i egen hånd, nu da at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen og Finansrådet er blevet enige om ikke at lovgive på området.

Forslag: Ret til en gratis konto

Regeringen vil gerne sikre alle danskere adgang til at en tilfredsstillende bank og derfor oprette en ny hjemmeside, der gør det muligt at sammenligne bankerernes priser og gebyrer. 

Men det er helt utilstrækkeligt, mener Frank Aaen, som på sigt ønsker sig en almennyttig, offentlig bank for almindelige mennesker.

-   Staten bør da som minimum sikre, at alle borgere kan oprette en gebyrfri indlånskonto til udbetaling af de ydelser, de har ret til. Det vil Enhedslisten stille et beslutningsforslag om.

Urimelig beskatning af de fattigste

De gebyrer, som aktuelt Danske Bank agter at indføre på almindelige indlånskonti, er reelt en ekstraskat.

- Det er en indirekte ekstraskat pålagt dem med de laveste ydelser. Og det er bankerne, der med statens hjælp får denne særskat, siger Frank Aaen. 

- Aftalen mellem regeringen og bankerne giver jo bankerne lov til at indføre gebyrer på alle konti, også dem staten har tvunget borgerne til at have, hvis de vil have deres pension, kontanthjælp eller andre ydelser ved sygdom og arbejdsløshed udbetalt. Det er helt urimeligt.

 

Torsdag, 31. januar 2013 - 12:44

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]