Gå til hovedindhold

Folkestyret versus Rønn: 1-0

Enhedslistens hovedkrav i sagen om de statsløse unge bliver nu en realitet: Birthe Rønn stopper som minister, og vi får en uvildig undersøgelse.

Tavshed og en slukket mikrofon
- Fyringen af Birthe Rønn er en sejr for folkestyret og for retssikkerheden. Men det er en sejr, vi har fået igennem på trods af Birthe Rønn. For ministeren har jo gjort alt, hvad hun kunne for at undgå, at sandheden kom frem, udtaler Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun minder om, at integrationsministeren demonstrativt slukkede sin mikrofon, da Enhedslisten kaldte hende i samråd i sagen, og at hun i det hele taget har afvist kritiske spørgsmål.

Sagen er ikke slut
Det skyldes kritiske journalister og politikeres arbejde, at statsministeren i sidste endte blev tvunget til at fyre Birthe Rønn. Og selvom Enhedslistens hovedkrav – ministerens afgang og en uvildig undersøgelse - opfyldes, standser arbejdet ikke her.

- Løkke skal ikke tro, at han kan lukke sagen ned med en fyreseddel til Birthe Rønn. Vi skal sikre, at den uvildige undersøgelse rent faktisk bliver uvildig, og at den strækker sig helt tilbage til Rikke Hvilshøj og Bertel Haarders ministertid, understreger Johanne.

- Og kan det virkelig passe, at Statsministeriet ikke har været orienteret om ulovlighederne? Det er bare et af de spørgsmål, vi skal have svar på.

Læs også Johannes blog på Politiken: "DFs sejr blev Rønns nederlag".

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]