Gå til hovedindhold

Folkepensionens grundbeløb skal ikke forringes

 

 

I deres udspil til en skattereform foreslår regeringen en række ændringer af folkepensionen. Blandt andet ønsker regeringen at sænke folkepensionens grundbeløb med 17.100 kroner om året mod at hæve pensionstillægget tilsvarende.

Det forslag afviser Enhedslisten, selv om intentionen er, at de rigeste folkepensionister skal have lidt mindre.

- Vi har regnet grundigt på regeringens forslag, og vi mener ikke, at de pensionister, som bliver ramt af det her, kan betegnes som rige, forklarer Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslistens beregninger påviser blandt andet, at regeringens forslag vil ramme gifte folkepensionister, der har en indtægt på 14.800 kroner om måneden før skat.

Tryghed om folkepensionen

For Enhedslisten er det uhyre vigtigt, at pensionisternes livsgrundlag ikke er noget, der pludselig kan rykkes rundt på og for nogles tilfælde forringes mærkbart.

- Vi synes, det er afgørende, at der er tryghed om folkepensionen. Vi mener, at folkepensionens grundbeløb er en vigtig brik i vores velfærdssystem, forklarer Johanne Schmidt-Nielsen, som til gengæld kæmper hårdt for at hjælpe de mindst bemidlede ældre.

- I Enhedslisten arbejder vi benhårdt for at give de fattigste folkepensionister et økonomisk løft, siger Johanne Schmidt-Nielsen og nævner en forøgelse af ældrecheckens beløb som en mulig vej.

Søndag, 17. juni 2012 - 10:12

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]