Gå til hovedindhold

Fogh skal diskutere CIA-fly med Bush

Præsident Bush har inviteret statsminister Anders Fogh Rasmussen på besøg den 9. juni på præsidentens landsted, Camp David.

Fogh har i en pressemeddelelse udtalt, at besøget i Camp David vil være en god anledning til at bekræfte det nære forhold, der eksisterer mellem ham og Bush.

Men det er ikke nok. Enhedslistens kræver, at statsministeren skal forlange en forklaring fra George Bush om de CIA-fly, der imod alle internationale regler flyver fanger til afhøring under tortur og mishandling i hemmelige fængsler, senest dokumenteret i Amnesty Internationals rapport fra den 5. april med titlen: Below the radar: Secret flights to torture and disappearance.

Rune Lund, Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, siger:

- Fogh skal ikke tage til USA og stryge Bush med hårene. USA bryder hver eneste dag internationale regler på grund af CIA-flyene, der flyver fanger til tortur i hemmelige fængsler.

- Hvis statsministeren ikke bare vil være en dansk udgave af Bush, bliver han nødt til at kræve, at USA øjeblikkeligt stopper brugen af CIA-fly og hemmelige fængsler.

--

Enhedslisten har stillet følgende §20-spørgsmål til statsministeren, som skal besvares i folketingets spørgetid.

Vil statsministeren sørge for, at rapporten fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, Below the radar: Secret flights to torture and »disappearance«, fra den 5. april 2006 - der dokumenterer eksistensen af CIA-fly, som i strid med internationale regler flyver fanger til afhøring under tortur og mishandling i hemmelige fængsler – vil blive diskuteret på mødet med USA’s præsident George Bush den 9. juni i år.

Mandag, 24. april 2006 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]