Gå til hovedindhold

FØP-reform er en ommer

Enhedslisten kræver, at social- og beskæftigelsesministrene skal ændre reformen af fleksjob og førtidspension.

En helt ny PhD-afhandling bekræfter Enhedslistens mange betænkeligheder ved reformen: De nye regler ikke bringer folk tættere på arbejdsmarkedet. Tværtimod; førtidspensionen gør menneskere mere syge, end de er i forvejen.

Reformen gør mennesker mere syge

Hvis regeringen havde lyttet til de mange henvendelser fra borgere, der er kommet i klemme i systemet, burde rapportens konklusion ikke være overraskende, mener socialordfører Finn Sørensen.

- Iben Nørups afhandling bekræfter det, vi igen og igen hører fra både borgere og socialrådgivere: At det er en vanvittig ide at presse syge mennesker økonomisk og arbejdsmæssigt, siger han.

- Det bliver de selvfølgelig ikke raske af. Tværtimod! De får endnu mindre overskud til at leve et nogenlunde almindeligt liv, og de får det ofte værre helbredsmæssigt.

Det er loven, der er problemet

Finn Sørensen mener, det er på tide, at de ansvarlige ministre erkender, at reformen af fleksjob og førtidspension er en fiasko.

- Det ville klæde dem at erkende, at reformen er og bliver en spareøvelse, der skulle finansiere skattelettelser til de velbjergede. Prisen betaler mennesker med kroniske sygdomme og handicap, siger socialordføreren. 

- Partierne bag reformen kan ikke blot tørre ansvaret af på kommunerne, for Ankestyrelsen har givet kommunerne medhold i, at det er lovligt at jage syge mennesker i fleksjob på 2 timer eller mindre om ugen. Det er altså loven, det er galt med. Derfor skal reformen ændres, og det kan ikke gå hurtig nok.

 

Onsdag, 18. februar 2015 - 13:13

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]