Gå til hovedindhold

Fodbold til folket

Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokraterne vil indfri de løfter, de gav danskerne i foråret. De ville ikke støtte Enhedslistens forslag om at alle danskere skal have mulighed for at se landsholdets kampe.

I dag forsvarede Enhedlistens idrætsordfører Per Clausen Enhedslistens forslag om at sikre landskampene til de landsdækkende tv-kanaler. Det skulle ske gennem en liste over nationale begivenheder, som har relevans for den brede befolkning.

- Enhedslisten vil ikke acceptere, at kommercielle interesser forhindrer danskerne i at se f.eks. de vigtigste fodboldlandskampe, siger Per Clausen:

- Når kampene går til dem, som vil betale mest, så er der en større risiko for, at de går til de kommercielle kanaler, som ikke er landsdækkende. Forslaget kunne sikre de landsdækkende tv-kanaler

Tomme løfter fra S og DF
I foråret var mange politikere ude og bedyre, at vigtige landskampe naturligvis skulle vises på de landsdækkende tv-kanaler, DR eller TV2. Alligevel var de ikke villige til at gå det skridt nærmere den realitet, som Enhedslistens forslag tilbød.

- Da Sverige - Danmark kampen skulle vises på tv i foråret ændrede Dansk Folkeparti den holdning, de havde haft de seneste syv år. Nu tyder det så på, at de har skiftet holdning endnu engang, fortæller Per Clausen.

Socialdemokraternes kulturordfører fremhævede selv, at listen ville kunne sende et godt signal om, hvad der skal sendes på nationalt tv. Alligevel ville S ikke stemme for forslaget.

- Når Socialdemokraterne ikke stemmer for, så giver de deres opbakning til regeringens ideer om, at lade kommercielle interesser afgøre, hvem der kan se landskampe. Det var derfor, at landskampen mellem Danmark og Sverige kun kunne ses af folk med TV3.

Modstridende afvisninger
Argumenterne mod forslaget var mildest talt modstridende. Det blev både fremhævet, at det ville gøre kampene dyrere for de danske tv-stationer; at ikke vil have nogen indflydelse på prisen; samt at det vil gøre prisen urimeligt billig for DBU.

- Det siger jo sig selv, at kun det ene er tilfældet. Det er da forventeligt, at regeringen har et ideologisk ønske om, at lade markedskræfterne råde, siger Per Clausen:

- Men hvis politikerne mener, at alle skal kunne se landskampene, så bliver de nødt til at gøre noget ved det.

Tirsdag, 24. november 2009 - 19:57

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]