Gå til hovedindhold

Flygtningekatastrofe kalder på handling

Johanne Schmidt-Nielsen er dybt forfærdet over katastrofen i Middelhavet og kritiserer EU's forfejlede flygtningepolitik.

Op mod 700 flygtninge frygtes at være om bord på et kæntret skib i Middelhavet. Indtil nu er blot 28 blevet reddet. 

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen udtaler:

- Jeg er dybt forfærdet over katastrofen. Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på, at så mange flygtninge kan være omkommet. Det kalder på politisk handling.

- Den tragiske ulykke viser desværre også, hvor problematisk EU's flygtningepolitik er. Senest har EU besluttet at afpatruljere grænserne med den såkaldte Triton-operation i stedet for at støtte den tidligere italienske Mare Nostrum-operation, der fokuserede på redning af menneskeliv.

- Grundlæggende er EU's flygtningepolitik brudt sammen, og de kriseramte sydeuropæiske lande kan ikke håndtere flygtningekatastrofen alene. Danmark bør arbejde for en mere solidarisk fordeling af flygtninge i Europa.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]