Gå til hovedindhold

Flertal for stop for antibiotikaresistente GMOer

Det er positivt, at debatten af Enhedslistens forslag i folketinget i aften viste, at der i folketinget er flertal mod at godkende GMOer, som bærer antibiotikaresistens mod antibiotika, der har betydning i behandlingen af mennesker og dyr. Fødevareministeren og ordførerne for Venstre og konservative var ganske vist negative, men jeg ser frem til, at der kommer en beretning fra folketingets fødevareudvalg med dette indhold, udtaler Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten.

- Desværre har den europæiske fødevaremyndighed (EFSA) i en række tilfælde valgt at se bort fra de synspunkter, som er fremkommet fra den europæiske medicinalstyrelse, når der skulle tages stilling til betydningen af de antibiotika, som GMOerne bar resistens imod. Det vil et flertal i folketinget ikke acceptere fremover, fortsætter Per Clausen.

- Det betyder, at det flertal der var mod godkendelse af sådanne GMOer den 8. februar er fastholdt. Nu mangler vi bare, at få dette konkretiseret i en beretning fra Folketingets Fødevareudvalg, slutter Per Clausen.

Fredag, 9. maj 2008 - 10:27

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]