Gå til hovedindhold

Flertal for mere urørt skov skal udnyttes

Også de borgerlige er nu interesseret i mere naturskov. Det giver et flertal, som skal udnyttes.

Enhedslisten har derfor indledt forhandlinger med såvel regeringen som højrefløjen.

Miljøordfører Per Clausen siger:

- Med højrefløjens forslag om at omlægge en væsentlig del af statens skovarealer til naturskov er der nu et flertal for at sikre mere natur og biodiversitet i Danmark. Det flertal skal udnyttes.

- Mere naturskov er et af de bedste midler til at sikre en mangfoldighed af dyr og planter. Derfor har Enhedslisten foreslået, at vi skal omdanne statens skovarealer i Nordsjælland til naturskov. Jeg går ud fra, at de borgerlige partier vil støtte dette forslag.

- Enhedslisten kan derimod ikke støtte højrefløjens forslag om at fjerne beskyttelsen af et stort areal, som i dag er omfattet af den beskyttelse, som gælder for paragraf 3-områder. Vi vil ikke sikre mere natur på ét område ved at fjerne beskyttelsen af anden natur. For vi har brug for både mere og bedre natur i Danmark.

- Derfor har vi indledt forhandlinger med både højrefløjen og regeringen med henblik på at udnytte de nye politiske muligheder maksimalt for at sikre mere og bedre natur. De kommende dage vil vise, om der reelt er mulighed for dette.

Lørdag, 11. april 2015 - 9:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]