Gå til hovedindhold

Flere solceller til kommunerne

Den store interesse i kommunale solceller bør føre til, at vi afsætter en større pulje til formålet. 

Energiordfører Per Clausen siger:

- Det er meget opløftende, at der er så stor interesse i kommunerne for at etablere solceller, at den afsatte pulje til dette formål er blevet brugt op på 7 timer. Til gengæld synes jeg, at den store interesse gør det helt nødvendigt, at vi snarest muligt åbner op for en større pulje.

- Alt andet ville være tåbeligt i en situation, hvor den truende klimakatastrofe kalder på hurtig omstilling til vedvarende energi. Man skal også være opmærksom på, at disse solcelleanlæg kun modtager samme tilskud som landvindmøller og derfor er langt billigere end øvrige solcelleanlæg, der modtager forhøjet tilskud.

- Derfor er det yderst uheldigt, at det bremses via loftet på kun 20 MW, når vi har behov for så meget solstrøm som muligt for at sikre en god balance mellem vindkraft og solenergi i det fremtidige energisystem.

- Jeg vil snarest forsøge at få energiforligskredsen og regeringen til at øge loftet – ikke mindst i lyset af, at de kommunale anlæg lægger meget lidt beslag på de pso-midler, der understøtter vedvarende energi.

Onsdag, 2. april 2014 - 13:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]