Gå til hovedindhold

Flere skal dyrke idræt

Ny idrætsaftale skal få flere til at dyrke idræt, også kvinder og mennesker med handikap. Jørgen Arbo-Bæhr er godt tilfreds.

Aftalen, som er faldet på plads i dag, fordeler de mere end 900 millioner kroners overskud fra Danske Spil. 

Mere idræt til flere grupper

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr er blandt andet glad for, at aftalen sætter fokus på ligestilling i idræt.

- En lille del af tilskuddet til DIF og DGI skal fremover i stedet bruges til en målrettet indsats for at få flere med til at dyrke idræt. I dag er drenge langt mere aktive end piger blandt børn og unge, og den skævvridning skal vi rette op på, siger han.

- Vi giver også andre traditionelt underprioriterede grupper bedre mulighed for at bruge idrætten aktivt. Vi har blandt andet skabt mulighed for at bruge flere penge på handicapidræt og gadeidræt. 

Råd til at udvikle dansk idræt

Bedst af alt er det, at de ”nye” penge først og fremmest vil blive brugt på at udvikle idrætten.

- Jeg er selv særlig glad for, at der skal bruges penge på at udvikle Anti Doping Danmarks indsat for at opspore de bagmænd, som i dag tjener millioner af kroner på at fabrikere og distribuere doping, siger Jørgen Arbo-Bæhr.

- Og så synes jeg, at det er helt fint, at vi henter en del penge ved at skære i tilskuddet til hestesporten. For det er et tilskud, som først og fremmest bliver brugt på præmier til hestene og deres ryttere.

Onsdag, 7. maj 2014 - 11:10

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]