Gå til hovedindhold

FL 08: Regeringen svigter sine egne målsætninger på uddannelsesområdet

-  Regeringen taler ofte om at satse på uddannelse og forskning som et nødvendigt redskab i globaliseringen. Det budskab hænger på ingen måde sammen med hvad regeringen rent faktisk gør. Uddannelsesområdet er en af de helt store tabere på finansloven.

Det udtaler Enhedslistens uddannelsesordfører, Johanne Schmidt Nielsen, i en kommentar til regeringens finanslovsforslag.

Uddannelse og forskning er blandt de områder der kommer til at bløde mest, hvis forslaget vedtages. På grund af såkaldt ”tvungen opsparing” vil man i 2008 skulle skære 274 mio. på uddannelsesområdet – hvilket bl.a. omfatter seminarier, gymnasier og erhvervsuddannelser. Dertil kommer nedskæringer på 157 mio. på videnskab og 1112 mio. skal findes gennem nedskæringer på vedligeholdelse af bygninger på det videnskabelige område. Alt i alt besparelser for over en halv milliard kroner. 

Johanne Schmidt-Nielsen siger:

- Hvis regeringen får besparelserne igennem vil det have katastrofale konsekvenser for uddannelsesområdet. Både på ungdomsuddannelser, seminarier og universiteter er man i forvejen presset økonomisk. Der er simpelthen skåret ind til benet. Taberne bliver elever, studerende og ansatte.

- I forvejen er Danmark bagud når det kommer til at få unge gennem uddannelsessystemet. Vi ved at stigende klassekvotienter, lærerfri timer og aflyste lektiecafeer er en af årsagerne. Nedskæringerne vil betyde at endnu flere unge sorteres fra.

Tirsdag, 5. februar 2008 - 16:06

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]