Gå til hovedindhold

Finanslov skal styrke socialøkonomi

Regeringens udspil om socialøkonomiske virksomheder, som omtales i Jyllands-Posten i dag, er godt, men ikke godt nok.

Enhedslisten vil derfor stille forslag til Finansloven om yderligere initiativer, herunder etablering af en socialøkonomisk finansieringsfond.

Godt - men ikke godt nok

Socialordfører Finn Sørensen er glad for, at regeringen følger op på mange af anbefalingerne fra regeringens udvalg om socialøkonomiske virksomheder og på finanslovsaftalen med Enhedslisten.

- Det kan hjælpe mange mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Men regeringens eget udvalg kom med flere andre anbefalinger, som der også bør følges op på, siger han.

Offentlige indkøb skal tage sociale hensyn

Først og fremmest skal finansieringen af de socialøkonomiske virksomheder styrkes.

- Det kan ske gennem en socialøkonomisk finansieringsfond og ved at lette disse virksomheders adgang til finansiering i øvrigt. Og så skal det være nemmere for offentlige myndigheder og boligselskaber at understøtte socialøkonomiske virksomheder, siger Finn Sørensen.

- I mange udkantsområder kan socialøkonomiske virksomheder udfylde huller efter lukning af butikker og institutioner. Men hvis de socialøkonomiske virksomheder skal blomstre, så vil det kræve, at offentlige myndigheder i højere grad tager sociale hensyn når de køber ind. 

Torsdag, 4. september 2014 - 9:26

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]