Gå til hovedindhold

Fedt- og sukkerafgifter fjernes

Enhedslisten og regeringen er blevet enige om en afgifts- og konkurrencepakke som blandt andet betyder, at afgifterne på fedt og sukker fjernes.

Fedt- og sukkerafgifter vejer tungere i budgettet hos de lavere indkomster. Derfor vil afskaffelsen af afgifterne øge ligheden i samfundet, også målt på den såkaldte Gini-koefficient.

- Det afgørende for os har været, at den sociale profil var i orden. Afgifterne ramte socialt skævt, og nu har vi finansieret afskaffelsen af afgifterne på en måde, hvor det ikke er dem nederst i indkomstpyramiden, der betaler, siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen og henviser til, at de indtægter, afgifterne ville have indbragt, bl.a. hentes hjem ved at hæve bundskatten med 0,19 procent.

Desuden annulleres skattereformens ekstra indkomstskat for danskere, der arbejder i udlandet i mere end seks måneder. En skat, der blandt andet ville ramme nødhjælparbejdere og andre udsendte fra humanitære organisationer hårdt.

Lørdag, 10. november 2012 - 11:13

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]