Gå til hovedindhold

Falsk reklame om rejser til besatte områder

Danske rejseselskaber beskriver fejlagtigt de af Israel besatte områder i Golanhøjderne, Vestbredden og Østjerusalem, som var de en del af den israelske stat.

Det sker, selvom besættelsen ifølge FN er i strid med international lov. Lektor i formueret og forbrugerret på Aarhus Universitet Anne-Dorte Bruun Nielsen fastslår, at erhvervsdrivende ifølge markedsføringslovens paragraf 3 ikke må "anvende vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer."

Det fremgår af en rapport fra researchcenter DanWatch, som undersøger virksomheders påvirkning af mennesker og globalt miljø.

Palæstinaordfører Christian Juhl siger:

- Det er utroligt, men ikke mærkeligt, at rejseselskaber på denne måde reklamerer for rejser til de besatte områder og skjuler, at de er besatte af Israel. Jeg er ikke i tvivl om, at mange ville vælge rejserne fra, hvis de blev beskrevet som rejser til områder, som Israel har besat.

- Jeg har derfor rejst sagen over for forbrugerombudsmanden for at sikre, at reklamerne følger danske og internationale retningslinjer for markedsføring.

- Desuden har jeg bedt ministeren for området Henrik Sass Larsen vurdere, om der ikke er brug for en præcisering af den nuværende lov eller en opstramning af loven.

Læs rapporten fra Danwatch.

Onsdag, 28. januar 2015 - 10:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]