Gå til hovedindhold

Fælles holdning til Israel-Palæstina

Folketinget har på forandledning af Enhedslisten fundet fælles fodslag i forhold til Israel-Palæstina-konflikten. 

En forespørgselsdebat, som Enhedlisten bad om i sidste uge, er nemlig mundet ud i en fælles udtalelse, som kun Dansk Folkeparti stemte nej til.

Vigtigt signal fra Folketinget

Det er første gang siden 2010, at Folketinget udtaler sig om Israel-Palæstina-konflikten, og med de aktuelle fredsforhandlinger er signalet vigtigt.

- I den aktuelle situation er det positivt, at Folketinget på tværs af blokkene, stemmer for udtalelsen, der indeholder konkrete krav til fredsforhandlingerne, siger udenrigsordfører Christian Juhl.

- Desuden er det opmuntrende, at udenrigsminister Holger K. Nielsen på regeringens vegne fremlagde en klar holdning til bosættelserne, flygtningeproblemet og naturressourcerne i området.

Fredforhandlinger med svære kår

Det er afgørende, at alle kræfter lægger pres på især Israel netop nu for at få en fredsaftale med et reelt indhold, mener Christian Juhl.

- Fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina har utrolig svære vilkår. Mange glemmer, at der ikke er tale om en konflikt mellem lige parter, men om en besætter, Israel, og en besat part, Palæstina, påpeger han.

- Og lige nu tyder meget på, at forhandlingerne strander ligesom Oslo-aftalerne for 20 år siden med en rammeaftale uden reelle muligheder for en palæstinensisk stat og med fortsat israelsk udbygning af de konventionsstridige bosættelser på Vestbredden.

 

Læs Folketingets fælles vedtagelse eller udenrigsminister Holger K. Nielsens beretning.

Mandag, 27. januar 2014 - 13:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]