Gå til hovedindhold

EU vender det døve øre til befolkningerne

EU-Kommissionen har ikke tænkt sig at følge de tusindvis af råd om at droppe den ensidige beskyttelse af investorer i frihandelsaftalen med USA.

EU-Kommissionen har netop offentliggjort konklusionen på en stor høring om frihandelsaftalens mest kontroversielle element: Den såkaldte ISDS-mekanisme, der giver virksomheder ret til at sagsøge nationalstater for at vedtage love om fx miljøbeskyttelse, som virksomhederne er utilfredse med.

Høringsproces var et spil for galleriet

Selvom næsten samtidige af de 150.000 høringssvar blankt afviste ISDS-mekanismen, vil EU-Kommissionen ufortrødent fortsætte af sit hidtige forhandinsgsspor.

Det bekræfter Nikolaj Villumsens værste bange anelser:

- EU-Kommissionens konklusion vise, at denne høringsproces aldrig gik ud på reelt at lytte til befolkningen, men tværtimod skulle give EU-Kommissionen rygdækning til at køre ’business-as-usual’, siger EU-ordføreren.

ISDS er i sin kerne udemokratisk

Nikolaj Villumsen er på linje med hundrede tusinder, der anbefaler helt at droppe ISDS-mekanismen.

- ISDS-mekanismen er i sin kerne udemokratisk og har verden over vist sig at være en trussel mod folkevalgtes mulighed for at lovgive forbefolkningers ve og vel, siger han.

- EU-Kommissionen anerkender, at mekanismen er kontroversiel og har mødt massiv modstand i befolkningen. Men det gør det bare så meget mere besynderligt, at man ikke lytter til kritikken og dropper den katastrofale mekanisme.

 

Tirsdag, 13. januar 2015 - 11:29

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]