Gå til hovedindhold

EU bør stoppe salg af våben til Rusland

Stop våbensalget til Rusland i stedet for at sende kampfly til Baltikum.

Det er budskabet fra Enhedslisten, efter de øvrige partier i Folketinget i dag har besluttet at sende kampfly til NATOs oprustning i Baltikum.

Forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen, frygter at oprustningen vil føre til en eskalering af konflikten og foreslår i stedet, at EU-landene stopper deres salg af våben til Rusland.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Vi står i en absurd situation, hvor danske kampfly bliver sendt til den russiske grænse, mens EU-landene på samme tid sælger våben til Putin. Det giver absolut ingen mening. I stedet for at lave en militæroprustning bør den danske regering arbejde for at stoppe salg af våben til konfliktområdet.

- Det danske bidrag til NATOs oprustning er jo til grin, hvis Frankrig samtidig sælger to topmoderne hangarskibe til Putin. De danske piloter kan i værste fald risikere at komme i konflikt mod EU-våben, hvis konflikten eskalerer yderligere.

- I stedet for at deltage i en hovedløs oprustning burde Danmark arbejde for en politisk forhandlingsløsning gennem OSCE og Europarådet, så der kan blive skabt en demokratisk fremtid for Ukraine.

Torsdag, 27. marts 2014 - 14:54

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]