Gå til hovedindhold

Er Anti-Doping Danmark for dårlig?

Michael Rasmussen har nu erkendt 12 års dopingmisbrug. Det store spørgsmål er, hvordan misbruget har kunnet stå på så længe, uden at Anti Doping Danmark (ADD) afslørede det.

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Når AAD ikke kunne afsløre Michael Rasmussens dopingmisbrug, tyder noget på, at kontrollen med doping i Danmark er for dårlig. Spørgsmålet er, om mange andre eliteidrætsudøvere også kan bruge doping uden at blive afsløret.

- De vigtigste aktører, når der skal dæmmes op for doping, er ikke de enkelte idrætsudøvere, men de firmaer, som tjener masser af penge på at producere og sælge præparaterne. Her skal ADD sætte ind.

- ADD får ca. 17 mill. kr. og en ekstrabevilling på 6 mill. kr., som skal bruges til at bekæmpe doping. Men er det penge nok? Det vil jeg gerne have kulturministeren til at forklare på et kommende samråd i kulturudvalget.


Samrådsspørgsmål til kulturministeren:

I forlængelse af Michael Rasmussens doping-bekendelser bedes ministeren redegøre for:

  • Hvordan kan en eliteidrætsudøver bruge doping i 12 år uden Anti-Doping Danmarks vidende?
  • Hvad vil ministeren gøre for at stramme op på Anti-Doping Danmarks indsats mod doping i det hele taget?
Torsdag, 31. januar 2013 - 18:17

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]