Gå til hovedindhold

EL vil støtte kurdernes selvforsvar

Hovedbestyrelsen har givet mandat til at stemme for, at Danmark kan hjælpe med at transportere våben til de kurdiske styrker, der forsvarer sig mod angrebene fra Islamisk Stat.

Støtten forudsætter dog, at beslutningsforslaget fra regeringen lever op til en række betingelser. 

Et fornuftigt mandat

Forsvarsordfører Nikolaj Villumsen er godt tilfreds med mandatet. 

- Jeg er glad for, at vi støtter, at Danmark bidrager med et transportfly, som skal transportere våben og ammunition frem til de trængte kurdiske styrker i Nordirak, der kæmper mod  fascisterne fra Islamisk Stat.

Støtte til selvforsvar - ikke militært engagement

Han understreger, at Enhedslisten udelukkende støtter den konkrete, begrænsede aktion.

- Vi støtter på ingen måde, at Danmark skal engageres i en militær indgriben. Vi støtter alene at hjælpe kurderne med at blive i stand til selv at forsvare sig mod Islamisk Stat. Vi skal ikke ind i en ny krig i Irak, siger Nikolaj Villumsen. 

- Og først skal vi se det endelige beslutningsforslag fra regeringen og sikre, at det lever op til folkeretten, og at Folketinget er sikret kontrol, hvis operationen ændrer karaktér. 

Mandag, 25. august 2014 - 10:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]