Gå til hovedindhold

Enhedslisten vil have hasteplan mod ungdomsarbejdsløshed

Enhedslisten kræver, at regeringen hurtigst muligt fremlægger en plan for hvordan ungdomsarbejdsløsheden i de kommende år kan nedbringes. Det sker på baggrund af nye tal i Politiken, som viser, at ungdomsarbejdsløsheden nu er på højde med situationen i 80´erne.  Enhedslisten har indkaldt beskæftigelsesministeren til en forespørgselsdebat om sagen. Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Ungdomsarbejdsløsheden er et af de største problemer vi overhovedet står med. Vi risikerer, at tabe store dele af en generation på gulvet. Derfor må regeringen hurtigst muligt fremlægge en konkret og ambitiøs plan for hvordan vi på kort tid, kan nedbringe ledigheden blandt de unge.

Christian Juhl har også flere konkrete forslag til hvad en sådan plan kan indeholde.

- Det vil være oplagt at genindføre 90´erne orlovsordninger, hvor personer der er i beskæftigelse kan tage orlov til efteruddannelse eller børnepasning, og således give plads til unge på arbejdsmarkedet.

Christian Juhl opfordrer samtidig regeringen til at holde op med at fokusere på øget udbud af arbejdskraft, og til at overveje en udskydelse af efterlønsreformen.

- Det virker uforståeligt at regeringen har så travlt med at øge udbuddet af arbejdskraft, når så mange unge allerede nu står i kø til jobmarkedet. Det er for eksempel helt hul i hovedet, at bede dem, der allerede arbejder, om at arbejde mere. Eller at bede de studerende om at komme hurtigere gennem uddannelsen.

- Når efterlønsreformen træder i kraft, vil det blive endnu sværere for unge at komme ind på arbejdsmarkedet. Derfor bør regeringen seriøst overveje at droppe, eller i hvert fald udskyde reformen. 

Mandag, 12. marts 2012 - 15:41

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]