Gå til hovedindhold

Enhedslisten udvandrer fra medieforhandlingerne

Et rendyrket borgerligt medieforlig, der kun tjener kommercielle aktører, er ved at tage form. Derfor er Enhedslisten udvandret, forklarer Per Clausen, som håber, at flere partier følger trop.

Allerede i morgen forventes et flertal af Folketingets medieordførere at blive enige om et udspil, der formentlig betyder, at P2 skal i udbud, og at P1 skal have en privat konkurrent. Vel at mærke en privat konkurrent statsstøttet med 125 mio. kroner om året.

Dårlige kår til DR
Det betyder, at DR vil skulle spare et millionbeløb, for at private kan lave præcis det samme. Og det er ikke det eneste punkt, hvor DR’s kår forringes.

 - Der tegner sig et klart billede af et resultat, hvor DRs økonomi bliver dårlig, og hvor DR skal igennem et bureaukratisk helvede for at få godkendt nye initiativer af hensyn til kommercielle aktører på mediemarkedet, forklarer medieordfører Per Clausen.  

 - VKO’s krav om at der oprettes en ny privat radiokanal med massiv støtte fra licensmidlerne skal ses i samme lys.

Rendyrket borgerlig politik
De ikke-kommercielle lokalradio- og TV-stationer er også trues af forringelser i det kommende forlig. Og et indkomstafhængigt og dermed socialt retfærdigt alternativ til medielicensen har ingen ønsket at diskutere.

 - Alt i alt tegner der sig et billede af et medieforlig, hvor de kommercielle og private interesser styrkes over for DR og de andre ikke-kommercielle aktører, konstaterer Per.

 - Der er tale om rendyrket borgerlig politik. Derfor håber jeg, at de øvrige oppositionspartier også undlader at indgå forlig med VKO, så vi efter næste valg kan rydde op i området.


Læs løbende om medieforliget på Journalisten.dk

Læs kritik af det kommende medieforlig i Kristeligt Dagblad 

Onsdag, 5. maj 2010 - 11:44

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]