Gå til hovedindhold

Enhedslisten styrker skånsomt fiskeri

Ny aftale sikrer mere naturskånsomt kystfiskeri.

Det sker i forbindelse med gennemførelsen af EU's Hav- og Fiskeriudviklingsprogram i Danmark, hvor Enhedslisten er med i den endelige aftale.

Fiskeriordfører Per Clausen siger:

- Enhedslisten har med sin deltagelse i aftalen om gennemførelsen af EU's Hav- og Fiskeriudviklingsprogram i Danmark været med til at sikre, at der fremover satses mere på det naturskånsomme kystfiskeri.

- Vi har sikret, at der bliver afsat flere penge til en fortsat udvikling af kystfiskeriet i Danmark med fokus på at sikre, at der udvikles og investeres i redskaber, som reducerer miljøpåvirkningen. Det er godt for havmiljøet og godt for beskæftigelsen.

- Vi har også opnået, at mere naturskånsomt fiskeri er blevet en del af det målsætningen for programmet i Danmark, og vi har været med til at sikre, at støtten ikke går til større motorer og udvidelse af fiskekutterne. I stedet skal der satses på at minimere bifangsternes omfang. Alt i alt en tilfredsstillende aftale.

Fredag, 7. november 2014 - 10:28

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]