Gå til hovedindhold

Enhedslisten præsenterer udspillet ”Et mere lige Danmark”.

Højere beskatning af de højeste indkomster, annullering af dagpengereformen og mere lige adgang til boliger er nogle af forslagene, der skal bekæmpe den hastigt voksende ulighed.

Læs hele udspillet "Et mere lige Danmark".

1 pct. ejer en fjerdel af de private formuer

Uligheden i Danmark vokser. I dag ejer de ti procent rigeste danskere 84 procent af Danmarks formuer. Den allerrigeste procent ejer en fjerdel af de private formuer i Danmark. Det viser en ny undersøgelse Enhedslisten netop har fået lavet af bureauet Analyse og tal. 

Velfærden skal udvikles, ikke afvikles

Der er brug for at bekæmpe fattigdommen og øge trygheden for danskerne gennem bedre velfærd og et stærkere socialt sikkerhedsnet. Der er brug for at gøre forskellen mindre mellem de allerrigeste og mennesker med almindelige indkomster. Derfor skal almindelige lønmodtagere stilles bedre, og de mest velhavende og virksomhederne skal bidrage mere til fællesskabet.

Kort sagt: Det solidariske velfærdssamfund skal udvikles, ikke afvikles, og Danmark skal igen være landet med størst lighed i verden.

Sund fornuft at øge lighed

At øge ligheden er ikke kun mere retfærdigt. Det er også sund fornuft. For samfund med høj lighed er også de samfund som klarer sig bedst økonomisk, hvor der er mindst kriminalitet og størst tillid og sammenhængskraft. 

Før sidste valg lovede regeringspartierne at bekæmpe fattigdom og ulighed. Nu er det vist på tide at komme i gang.

 

BilagStørrelse
PDF icon udspil-sommergruppe2014.pdf116.8 KB
PDF icon formuer-danmark.pdf558.87 KB
Fredag, 22. august 2014 - 13:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]