Gå til hovedindhold

Enhedslisten i Ukraine

Europa- og menneskerettighedsordfører Nikolaj Villumsen er valgobservatør i Ukraine.

I dag afholdes præsidentvalget i Ukraine. Det sker i en historisk anspændt situation på baggrund af væbnede sammenstød i den østlige del af landet og den russiske besættelse af Krim.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen følger sammen med omkring 3.800 andre internationale observatører valghandlingen, der i nogle dele af landet formentlig slet ikke vil kunne blive gennemført. Han befinder sig aktuelt omkring 400 km fra hovedstaden Kyiv nær den hviderussiske grænse i byen Rivne.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Ukraine befinder sig i en yderst anspændt situation. Formentlig vil vælgerne mange steder i det østlige Ukraine end ikke kunne gå til valgstederne og stemme. Så sent som i går var der voldelige sammenstød i den østlige Donetsk-region.

- Det er meget tydelig, at der er en voldsom polarisering af det ukrainske samfund. Senest har det givet udslag i et forslag fra den fungerende præsident om at forbyde kommunistpartiet. Her i byen bevogtes indfaldsveje af bevæbnede selvforsvarsgrupper, der har bygget checkpoints.

- Jeg håber, at valgdagen kommer til at forløbe roligt og uden vold. Ukraine har brug for en demokratisk og fredelig vej frem. Jeg er spændt på, om valget bliver første skridt i den retning.

Søndag, 25. maj 2014 - 12:32

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]