Gå til hovedindhold

Enhedslisten: Hvor skal jobbene komme fra, Mette?

Regeringen er kommet med et udspil til en reform af fleksjobordningen og førtidspension. Men der er forslag til besparelser og ikke til hvordan man kan skaffe job til mennesker med nedsat arbejdsevne.

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen siger:
- Hvis ikke der skabes job og et mere rummeligt arbejdsmarked, så vil antallet af mennesker uden for arbejdsmarkedet ikke blive mindre. Den eneste forskel som reformen vil gøre, er at dem der står udenfor bliver fattigere. Der er et faktum som ministeren må forholde sig til.

Konkrete forslag efterlyses

Finn Sørensen undrer sig over, at regeringens udspil til en reform af fleks-jobs og førtidspension ikke indeholder et eneste initiativ, for at øge rummeligheden på arbejdsmarkedet, så der bliver skabt jobs til mennesker med nedsat arbejdsevne.

- Jeg ledte forgæves i regeringens udspil efter krav til arbejdsgiverne om at tage socialt ansvar. F.eks. ved kræve social klausuler i forbindelse med kontrakter med det offentlige. Men der er faktisk ikke et ord, om hvordan regeringen vil sikre, at der bliver flere job til mennesker med nedsat arbejdsevne.

Ordningen er afgørende for at folk med nedsat arbejdsevne kan komme ind på arbejdsmarkedet. Derfor efterlyser Finn Sørensen konkrete løsninger og ikke bare flotte ord:

- Jeg forventer, at regeringen vil komme med konkrete svar på hvordan udsatte mennesker skal få bedre plads på arbejdsmarkedet. Det er ikke nok med fine hensigtserklæringer. Der skal stilles konkrete krav til de private og offentlige arbejdsgivere. 

Onsdag, 29. februar 2012 - 9:26

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]