Gå til hovedindhold

Enhedslisten foreslår revision af lov om medicinkort

Enhedslisten foreslår revision af lov om medicinkort.

- Jeg mener, at vi bør tage Etisk Råds kraftige kritik af det Fælles Medicinkort, hvor alle informationer om borgerens medicinforbrug gemmes, alvorligt og overveje, hvordan vi kan styrke borgernes retssikkerhed og ejendomsret til informationer om, hvilken medicin de indtager, udtaler Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten.

- Der er desværre ingen tvivl om, at hensynet til effektivitet har sejret over hensynet til den enkelte borgers rettigheder i denne sag, fortsætter Per Clausen.

- Enhedslisten vil derfor foreslå, at vi gennemgår loven endnu engang med henblik på at undersøge, om vi kan begrænse det antal personer, der har adgang til de oplysninger, der er registreret om borgernes medicinforbrug, og om vi kan styrke borgernes rettigheder og informationen om disse rettigheder, slutter Per Clausen.

Torsdag, 11. november 2010 - 16:40

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]