Gå til hovedindhold

En trist dag for de ældre

Højesteret har netop givet Køge Kommune medhold i, at den måtte skære i hjemmehjælpen til to borgere, alene med henvisning til, at der skulle spares. 

Enhedslisten opfordrer til at gøre pleje og omsorg for de ældre til hovedtema i kommunevalget og vil have ændringer af lovgivningen.

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen siger:

- Det er en trist dag for de ældre, men en god dag for dem, der synes at skattelettelser er vigtigere end velfærd. Vi ser nu konsekvenserne af mange års stramninger over for kommunernes økonomi. Borgernes behov tilsidesættes for at overholde regeringens sparekrav.

- Højesterets dom er en åben ladeport for forringelser over en bred kam i kommunerne. Dommen siger, at det er lovligt at skære i hjemmehjælpen med en eneste begrundelse: At kommunen skal spare. Mange kommuner vil stå på spring for at bruge den undskyldning, også på andre områder.

- Kampen fortsætter ude i kommunerne. Enhedslisten vil gøre det til et hovedtema i valgkampen, at der skal fastsættes kvalitetsstandarder, som kan sikre at de ældres behov for pleje og omsorg bliver tilgodeset.

- Men lovgivningen er åbenbart ikke god nok. Jeg har derfor stillet spørgsmål til Socialminister Karen Hækkerup, og Enhedslisten vil også se på hvordan vi kan skærpe lovgivningen.

Torsdag, 23. maj 2013 - 12:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]