Gå til hovedindhold

EL til Morten Østergaard: Stop kommuners flyttetvang

Holbæk kommune presser kontanthjælpsmodtager til at flytte til billigere kommuner.

Enhedslisten kræver, at ministeren sætter en stopper for flyttetvangen.

Kommunalordfører Finn Sørensen siger:

- Det er grove løjer, at Holbæk kommune tager boligstøtten fra en borger med henvisning til, at der er en billigere lejlighed i en anden kommune. Det er jo et forsøg på at presse borgeren væk fra kommunen.

- Det kan ikke være rigtigt, at kommunen forsøger at eksportere sine egne problemer til andre kommuner. Holbæk burde jo have sørget for, at der er job til de arbejdsløse og tilstrækkeligt med billige boliger, som lavtlønnede og kontanthjælpsmodtagere kan betale.

- Jeg har straks spurgt økonomi- og indenrigsministeren, om han mener, at Holbæks kommunes trafik er rimelig, om deres flyttekneb overhovedet er lovlige, og hvad han eventuelt vil gøre for at stoppe det.

Mandag, 22. september 2014 - 12:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]