Gå til hovedindhold

EL om Godhavns-sagens afvisning: Det er pinligt for den danske stat

I dag har de såkaldte Godhavnsdrenge fået afvist deres sag om overgreb og misbrug af børn på en række børnehjem ved Københavns Byret, fordi retten har kendt sagen forældet.

Socialordfører Pernille Skipper, kalder det en pinlig omgang for den danske stat.

Pernille Skipper siger:

- De overgreb og den mishandling, der systematisk ramte børn i 60'erne og 70'erne var uhyrlig og forfærdelig. Det var uskyldige og forsvarsløse børn, som den danske stat svigtede dengang. Det mindste, man kan gøre for dem, er at erkende det ansvar og give dem den undskyldning, de fortjener.

- Godhavnsdrengene har aldrig bedt om store summer eller i det hele taget kroner og øre. Og det selvom deres oplevelser har haft store konsekvenser langt ind i deres voksenliv. Nej, det eneste, de har bedt om, er en undskyldning. Og det kan vel ikke være så svært at sige: "Undskyld, den danske stat svigtede jer." For det er jo faktum.

- Jeg begriber ikke, at man fra kammeradvokatens side overhovedet har nedlagt påstand om forældelse. Det er så kynisk og koldt. Staten har rig mulighed for at lade spørgsmålet om forældelse stå hen i det uvisse og så lade Godhavnsdrengene få prøvet deres sag. Men det har man åbenbart nægtet. Jeg vil nu rejse sagen over for socialministeren og opfordre ham til at droppe påstanden om forældelse.

- Godhavnsdrengene har en frygtelig bagage med sig. De er blevet svigtet, men de har selv rejst sig op og kræver retfærdighed. Og hvad gør den danske stat? Vender det blinde øje til igen og løber fra ansvaret. Det er pinligt.

Torsdag, 23. april 2015 - 9:58

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]