Gå til hovedindhold

EL kræver svar om jøders sikkerhed

Efter terrorangrebet i København er der sået alvorlig tvivl om beskyttelsen af det jødiske mindretal i Danmark. Det er helt uacceptabelt.

Bl.a. Kristligt Dagblad beskriver stor utryghed blandt danske jøder, fordi hverken regeringen eller PET har konkretiseret, hvordan man har øget sikkerheden.

Religionsfrihed kræver tryghed

Det får retsordfører Pernille Skipper til at kræve klar information.

- Religionsfrihed handler ikke kun om at have ret til at udøve sin religion. Det handler også om at være tryg til at gøre det. Det har politiet og PET ikke formået at levere, og det går bare ikke, siger hun.

- Hvis man har øget sikkerheden, og det ikke har kunnet ses og mærkes, må politi og PET i det mindste kunne betrygge det jødiske samfund ved at fortælle dem, hvad man gør.

Ministeren må melde klart ud

Pernille Skipper giver ikke meget for statsministerens bedyringer om, at sikkerheden omkring de jødiske institutioner allerede blev øget efter angrebene i Paris i januar.

- Det jødiske samfund siger, at de ikke har mærket noget til det. Det er slet og ret ikke godt nok, at de trods angrebene i Paris og gentagne anmodninger om beskyttelse ikke har følt sig trygge. Så har politiet og PET fejlet, siger hun.

- Det bør være en selvfølge at revurdere sikkerheden omkring religiøse mindretal efter terrorangreb som dem i Paris og København. Derfor spurgte jeg allerede i januar justitsministeren til sikkerheden for jødiske institutioner og andre religiøse mindretal. Nu tager vi diskussionen op med ministeren igen. Der må forklaringer på bordet

Mandag, 23. februar 2015 - 8:05

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]