Gå til hovedindhold

EL deltager i græsk valgkamp

EU-ordfører Nikolaj Villumsen er taget til Grækenland for at deltage i slutspurten af valgkampen for venstrefløjspartiet Syriza.

Partiet er spået enorm fremgang ved valget søndag. Ifølge seneste meningsmåling er de blot er tre mandater fra at kunne sætte sig på regeringsmagten med absolut flertal.

Venstrefløjssejr kan blive historisk for Europa

- Jeg tager til Athen for at vise Enhedslistens støtte til Syriza. De ønsker at gøre op med uligheden og korruptionen, siger Nikolaj Villumsen.

- På den måde kan det græske valg blive historisk for Europa. Vinder Syriza, vil det skabe en tiltrængt debat af EU's forfejlede sparepolitik, der har slået fejl både menneskeligt og økonomisk. Arbejdsløsheden er tårnhøj, og gælden stiger. Det er på tide at prioritere jobskabelse og udvikling.

EU-eliten skal respektere vælgernes dom

Ordføreren mener, at valget kan blive en demokratisk prøve for EU.

- Spørgsmålet er jo, om EU vil respektere det, hvis den græske befolkning vælger Syriza til og sparepolitikken fra. Indtil videre har såvel den tyske kansler Angela Merkel og EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker udtrykt bekymring over Syrizas fremgang, siger han.

- For mig er det uforståeligt, at EU-eliten stædigt fastholder sin støtte til de korrupte konservative, der har kørt landet i sænk. Og jeg vil på det kraftigste opfordre den danske regering til at sikre, at de græske vælgeres dom respekteres af EU-lederne.

På selve valgdagen vil også retsordfører Pernille Skipper være i Grækenland.
 


Fredag, 23. januar 2015 - 10:15

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]