Gå til hovedindhold

EL-allieret anholdt i Swaziland

En EL-projektpartner holdes fængslet for at besidde politiske brochurer. Skriv under for at få ham sat fri.

Wonder Mkhonza skulle på vegne af People's United Democratic Movement (PUDEMO) have deltaget i Enhedslistens årsmøde om mindre end to uger. 

Swaziland forfølger politiske modstandere

Wonder Mkhonza, som er organisationssekretær i PUDEMO, blev anholdt fredag den 12. april for at besidde PUDEMO-brochurer. Det er fuldstændig uacceptabelt, fastslår udenrigsordfører Christian Juhl.

- Der er alt for mange eksempler på, at kongedømmet Swaziland bryder menneskerettighederne i deres jagt på alle, der er uenige med dem, siger han.

Den 12. april var det 40 siden, den nuværende konges far forbød alle politiske partier i Swaziland. PUDEMO og resten af demokratibevægelsen markerer hvert år dagen med fredelige aktioner, som politiet altid slår brutalt ned.

Frygt for tortur

Der er desværre grund til at frygte, at Wonder Mkhonza bliver tortureret af politiet.

Selvom Swaziland underskrev FN's torturkonvention i 2004, har mange rapporter siden beskrevet brug af tortur. Fx blev studenterleder Maxwell Dlamini tortureret under demokratibevægelsens markering af 12. april i 2011.

- Vi frygter for Wonder Mkhonzas helbred, og har derfor kontaktet den danske ambassade. Det er vigtigt, at alle intensiverer deres kritik af kongedømmet i Swaziland, så der kan komme demokratiske forhold i landet og så menneskerettighederne overholdes, siger Christian Juhl.

Det kan du gøre:

Skriv under på Free Wonder-kampagnen her

Få mere information om, hvordan du kan presse Swaziland til at frigive Wonder Mkhonza, eller bliv aktiv i Enhedslisten Swaziland-gruppe. Kontakt projektkonsulent Peter Kenworthy eller projektansvarlig Thomas Eisler.

Duk op til udstilling eller foredrag om Afrika Kontakts Swaziland kampagne

Følg med i sagen på PUDEMO’s Facebook-side

Torsdag, 18. april 2013 - 10:38

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]