Gå til hovedindhold

Dybt asocialt skatteforslag fra De Radikale

Let topskatten og afskaf skattestoppet for boliger. Sådan lyder De Radikales bud på en skattereform efter 2020. Den model vil imidlertid ikke skabe flere arbejdspladser, men til gengæld skade trængte boligejere.

De Radikale har tidligere lavet reformindgreb, der gik ud over de danske indkomster, ligesom partiet også har været med til at give skattelettelser i toppen.

Skatteordfører Frank Aaen siger:

- Det var De Radikale, der i sin tid sikrede dagpengereformen, som har kostet titusinder af ledige retten til dagpenge. De var også med til den seneste skattereform, der gav skattelettelser til de rigeste, mens arbejdsløse og pensionister blev taberne. Og nu vil de fortsætte den asociale linje med flere skattelettelser til dem med de største indkomster – igen på bekostning af de arbejdsløse. 

- Vi har hørt De Radikales argumentation før. Men det er ganske enkelt usandt, at flere kommer i arbejde gennem den type reformer. Der bliver hverken etableret flere arbejdspladser ved at give skattelettelser til dem, der tjener mest, eller ved at gøre arbejdsløse fattigere. At få flere i arbejde kræver, at der etableres arbejdspladser. Og arbejdspladser etableres kun, hvis der er efterspørgsel på det, der produceres.

- I øvrigt kan vi ikke, som De Radikale foreslår, vente til 2020 med at tage fat på uddannelsesområdet. Hvis der udsigt til mangel på kvalificeret arbejdskraft, så er det bare med at få mere gang i uddannelserne så hurtigt som muligt. 

Frank Aaen er enige med De Radikale i, at skattestoppet på boliger ikke øger ligheden i samfundet. Men at hæve skatterne vil bringe mange økonomisk trængte boligejere i klemme. Derfor foreslår Enhedslisten i stedet at beskatte de store indtægter, som mange boligejere opnår ved salg af deres bolig:

- Enhedslisten foreslår, at der indføres en skat på boligernes værdistigninger, som er meget store for de fleste dyre ejendomme. I dag er denne økonomiske gevinst skattefri. En skat på værdistigninger, når de realiseres, vil være socialt retfærdig uden at tvinge familier fra hus og hjem, fordi de ikke har råd til at sidde i deres bolig på grund af stigende boligskatter.

Lørdag, 28. marts 2015 - 10:55

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]