Gå til hovedindhold

Drop unødvendige kampfly

Ikke engang NATO's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen ønsker kampfly. Danmark skal bruge sine penge bedre.

Kredsen bag forsvarsforliget planlægger danmarkshistoriens største offentlige indkøb, når der inden for få år skal indkøbes nye kampfly. Men der er slet ikke brug for nye kampfly.

NATO ønsker ikke kampfly

I sin tale for den amerikanske tænketank Carnegie onsdag opremsede NATO's generalsekretær og Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen sine ønsker for fremtidens militærindkøb.

Ønskerne var mange, men forsvarsordfører Nikolaj Villumsen hæfter sig ved, at kampfly ikke stod på listen.

- Jeg er dybt uenig med Anders Fogh i, at NATO skal opruste yderligere. Men han har en pointe i, at kampfly er unødvendige.

Brug pengene bedre

De nye kampfly vil koste Danmark mellem 20 og 30 mia. kr. Det er et svimlende beløb og særlig vanvittigt, når kommunerne rundt omkring i landet sparer velfærden ihjel.

- De nye kampfly vil koste det samme som halvanden Øresundsbro. De penge kunne bruges langt bedre på velfærd, på konfliktmægling i verdens brændpunkter, på grøn omstilling og meget andet, siger Nikolaj Villumsen.

- Enhedslistens vil derfor opfordre forligskredsen til at droppe indkøbet af de kampfly, som selv NATO finder unødvendige.


Læs mere på temasiden "Kampfly eller velfærd?".

Fredag, 20. september 2013 - 9:23

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]