Gå til hovedindhold

Drop stigmatiserende ghettolister

Regeringens aftale om udsatte boligområder bygger desværre fortsat på stigmatiserende ghettolister.

Det skræmmer nytilflyttere væk og besværliggør en socialpolitisk indsats.

Enhedslistens boligordfører Lars Dohn udtaler:

- Ghettolister gør ondt værre. Ghetto-stemplet stigmatiserer de mennesker, som bor i bestemte områder, og skræmmer resursestærke borgere væk. På den måde bliver samfundet mere opdelt, og spænder ben for en ordentlig socialpolitisk indsats.

- Gode tiltag så som øget beskæftigelsesindsats og fremme af socialøkonomiske virksomheder overskygges desværre af negative. Ikke bare ghettolisterne, men også det overdrevne fokus på politiindsatsen med udvidet adgang til at udveksle personfølsomme oplysninger, stigmatiserer.

- Vi løser ingen sociale problemer ved at stemple folk på baggrund af postnumre. I stedet skal vi løse beskæftigelsesproblemer via beskæftigelsespolitikken og uddannelsesproblemer via uddannelsespolitikken. Og så skal vi føre en boligpolitik, der giver folk et mere frit boligvalg, så de bliver bedre blandet.

- I øvrigt er ghettoer et vidt begreb. Der er jo også ghettoer nord for København, men de kommer ikke på nogen lister, selvom der er en særlig høj grad af skattekriminalitet og bilsvindel.

Mandag, 10. juni 2013 - 11:17

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]