Gå til hovedindhold

Drop ghettolisterne

Ghettolister stigmatiserer de mennesker, som bor i bestemte områder og skræmmer nye tilflyttere væk, mener boligordfører Lars Dohn.

Regeringens nye ghettoudspil byder på gode ideer til, hvordan vi løser problemerne i Danmarks belastede boligområder. Men selve ghetto-stemplet bør afskaffes.

Ghetto-stempler gør ondt værre

For hvem har lyst til frivilligt at flytte ind i et område, der er udnævnt til ghetto, spørger Lars Dohn retorisk.

- Vi er grundlæggende imod at bruge ghettolister. For de har en stigmatiserende effekt, som vi hverken kan eller vil acceptere, siger han.

- Vi skal ikke stigmatisere folk. Vi skal sørge for, at folk får et mere frit boligvalg, så de bliver bedre blandet

Fokus på sociale problemer - ikke adresser

I stedet for at fokusere på bestemte boligområder, skal kræfterne sættes ind over for de sociale problemer, der ligger bagved.

- Er man borger med et beskæftigelsesproblem, så skal det løses via beskæftigelsespolitikken. Har man et uddannelsesproblem, så skal det løses via  uddannelsespolitikken. Det skal ikke ske ved at udpege særlige områder. Det er sgu en syg tankegang, siger han.

- I øvrigt er ghettoer et vidt begreb. Der er jo også ghettoer nord for København, men de kommer ikke på nogen lister, selvom der er en særlig høj grad af skattekriminalitet og bilsvindel.

Mandag, 13. maj 2013 - 13:16

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]