Gå til hovedindhold

Diskrimination af Gay Pride i Moskva

Enhedslisten stiller spørgsmål til Udenrigsministeren for at få rejst officiel kritik af forbuddet mod homodemonstrationen Gay Pride i Moskva og de voldelige angreb på en lang række demonstranter, der fandt sted 27. maj.

 

På trods af forbuddet, havde en del demostranter samlet sig d. 27 maj for at demonstrere deres ret til at afholde Gay Pride i Moskva.

Deltagerne blev overfaldet af voldelige ultra-nationalistiske bøssemodstandere, der slog og sparkede demonstranterne og kastede æg og flasker efter dem.

 

Flere demonstranter og hovedarrangører blev anhold blot for at stå på gaden. Blandt de arresterede var også internationale deltagere, bl.a. Volker Beck, medlem af det tyske parlament og italieneren Marco Capatto, medlem af EU- parlamentet.

 

Enhedslistens Ligestillingsordfører Jørgen Arbo-Bæhr har fremsendt følgende spørgsmål til Udenrigsministeren:

 

1.Hvilke tiltag har ministeren taget overfor den russiske regering for at protestere over forbuddet mod bøssedemonstrationen Gay Pride i Moskva og de voldelige angreb på en lang række deltagere? 

2.Hvad har ministeren foretaget sig for at sikre en samlet EU-protest overfor den russiske regering i anledning af henholdsvis forbuddet mod Gay Pride i Moskva og de voldelige angreb på deltagerne? 

3.Mener ministeren at de russiske myndigheders diskriminerende holdning overfor homosexuelle har nogle konsekvenser for forholdet mellem Danmark og Rusland og EU og Rusland

Torsdag, 31. maj 2007 - 16:16

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]