Gå til hovedindhold

Det skal være lettere at blive fri for digital selvbetjening

Folketinget behandler i dag et beslutningsforslag fra Enhedslisten, som skal gøre det lettere for ældre, for borgere med funktionsnedsættelse samt borgere uden computer og internet at blive fritaget for digital selvbetjening.

Blandt andet Ældresagen og Aalborg kommune har påpeget, hvor besværlig den nuværende procedure er. Eksempelvis skal ældre søge om fritagelse for hver eneste digitale selvbetjeningsløsning, selvom de allerede er godkendt til at blive fritaget for digital post.

Digital post burde være frivillig

Enhedslisten har lyttet til Ældresagen og Aalborg kommunes kritik og på den baggrund foreslået, at en række borgere én gang for alle skal kunne søge om fritagelse fra digital selvbetjening.

For IT-ordfører Stine Brix er lovændringen uomgængelig:  

- Jeg så allerhelst, at det var helt frivilligt for borgerne at bruge digital post og digital selvbetjening, men som minimum må det være enkelt og smidigt at blive undtaget for de borgere, som ellers slet ikke har mulighed for at komme i kontakt med det offentlige.

EL-forslag vil mindske bureaukratiet

Enhedslistens forslag vil afskaffe bureaukrati for både borgere og myndigheder.

- Vores forslag vil gøre det lettere for de mange ældre, som ikke kan betjene sig selv digitalt. De vil blive fri for en masse bøvl med at søge om undtagelser hver eneste gang, forklarer Stine Brix.

- Og for kommunerne betyder de nuværende regler, at man skal behandle anmodninger om fritagelser mange gange fra den samme borger. Jeg er ikke i tvivl om, at vores forslag derfor også vil lette administrationen rundt omkring i landets borgerservicer.


Læs Enhedslistens beslutningsforslag

Tirsdag, 7. april 2015 - 9:33

Emner

IT

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]