Gå til hovedindhold

Det oser af mistillid til borgerne

Socialministeren har afvist et forslag fra Enhedslisten om klare regler for, hvad det vil sige at være reelt enlig forsøger og pensionist.

Socialordfører Finn Sørensen er dybt skuffet over, at regeringens tydeligvis gerne sætter borgernes retssikkerhed over styr i kampen mod socialt bedrageri.

Borgernes retssikkerhed ignoreres

De nuværende regler betyder, at kommunerne stort set selv definerer, hvornår en borger ikke er enlig længere og derfor skal skæres i pension eller kontanthjælp.

- Det er helt urimeligt, at det i den grad er overladt til kommunernes skøn. Selvfølgelig skal socialt bedrageri bekæmpes, men ikke på bekostning af borgernes retssikkerhed, siger Finn Sørensen.

- I dag lever enlige forsørgere og pensionister i urimelig usikkerhed. De kan ikke få svar på, om de begår socialt bedrageri, hvis de inviterer en ven på middag eller har samkvem med eksmanden om børnenes tarv. Sådan må det ikke være i et retssamfund.

Regeringen foretrækker uklare regler

Finn Sørensen undrer sig over udfaldet af dagens debat i Folketinget.

- Jeg kan ikke forstå, at regeringen ignorerer de mange, der ønsker klare regler på området. Nemlig det store flertal af kommunerne, KL, Dansk Socialrådgiverforening, Ældresagen, Den sociale Retshjælp, flere handicaporganisationer og eksperter i socialret, siger han.

- Tilsyneladende er et flertal i Folketinget godt tilfreds med, at kommunerne kan skønne stort set som de vil, og at reglerne er så forvirrende og uklarende, at ingen kan snyde. Det oser langt væk af en generel mistillid til borgerne.

Læs Enhedslistens forslag her.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]