Gå til hovedindhold

Deltid gør folk gladere

Enhedslisten foreslår bedre muligheder for deltidsarbejde.

Langt de fleste danskere er tilfredse med at arbejde på deltid, viser en ny undersøgelse i dagens Politiken.

To fluer med et smæk

Ifølge arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl understreger det endnu en gang, at der er en god pointe i at blive bedre til at deles om arbejdet i Danmark.

- I en periode, hvor mere end 150.000 er tvunget ud i arbejdsløshed, er det simpelthen sund fornuft at dele arbejdet, siger han.

- Og det løser jo to udfordringer på én gang: At nogle mangler arbejde, mens andre stresser over arbejde, ikke mindst børnefamilier. 

Fagforeningerne bør tage arbejdstiden op

Christian Juhl kan pege på mange forskellige modeller til at gøre det lettere at dele arbejdet.

- Det blandt andet kan ske via nedsat ugentlig arbejdstid, via orlovsordninger eller via den såkaldte skraldemandsmodel, siger han.

- Uansat hvad er det oplagt, at man til overenskomstforhandlingerne i fagforeningerne begynder at diskutere, om det er mere i lønningsposen eller mere fritid, der skal stå højest op på dagsordenen. Dagen undersøgelse i Politiken antyder, at danskerne er klar på det sidste.

Mandag, 4. august 2014 - 9:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]