Gå til hovedindhold

De ældre skal have rettigheder

Nye tal dokumenterer endnu engang voldsomme nedskæringer i hjælpen til de ældre. Enhedslisten kræver et opgør med KL's politik.

Det skal ske både gennem krav til regeringen og på kommunalt plan.

- Folketinget skal sikre rettigheder til de ældre, og ved kommunevalget skal der tages et opgør med de partier, der forsvarer nedskæringerne, siger socialordfører Finn Sørensen.

Det handler om menneskelig omsorg

Finn Sørensen er stærkt fortørnet over de nye tal.

- Igen er det dokumenteret, at hjælpen til de ældre er skåret dramatisk gennem de sidste 5-6 år. Nu må det være slut, siger han.

- Det her handler først og sidst om tid til menneskelig omsorg. Siden sidste kommunevalg er der fyret 5000 social- og sundhedsmedarbejdere. Det skal der rettes op på, og det skal være nu! De ældre skal have ret til ordentlig rengøring og personlig pleje.

De ældre er retsløse

Siden Højesterets dom i den såkaldte "Køge-sag" er de ældre stort set blevet retsløse.

- Kommunerne kan skære ned i hjælpen eller helt fjerne den alene med henvisning tilm at der skal spares. Det er vanvittigt, så vi vil i Enhedslisten foreslå en lovændring, der sætter en stopper for det, siger Finn Sørensen.

- De ældre er også retsløse, når det gælder ”rehabilitering” og ”velfærdsteknologi”. Vi mener, at de ældre skal kunne sige nej, hvis de er utrygge, uden at de af den grund mister hjælp. Regeringen taler, om at de ældre skal have ”selvbestemmelse” – jamen, så lad os da give dem den ret!

Søndag, 15. september 2013 - 11:16

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]