Gå til hovedindhold

Danske GMO-forsøg er stoppet

I et svar fra miljøminister Connie Hedegaard til Enhedslisten, fremgår det, at der ikke længere laves forsøg med at dyrke GMO-afgrøder.

Søren Egge Rasmussen, miljøordfører for Enhedslisten , udtaler,

– Jeg har med glæde konstateret, at der hverken dyrkes eller laves forsøg med dyrkning af gensplejsede afgrøder i Danmark. Der er heller ikke nogen firmaer, der har søgt om at få gensplejsede afgrøder optaget på den danske sortsliste.

– Økologiske landmænd har for længst erkendt, at landbruget ikke har brug for gensplejsning. Det er meget glædeligt, at de konventionelle kollegaer i praksis er nået til den samme erkendelse.

Det er ufatteligt vigtigt, at det konventionelle landbrug holder fast i den erkendelse. Indenfor EU er det kun Spanien der dyrker gensplejsede afgrøder i væsentligt omfang, og her har vi allerede set flere eksempler på væsentlig genetisk forurening af økologiske og konventionelle GMO-frie afgrøder.

Fredag, 7. april 2006 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]