Gå til hovedindhold

Dansk lov skal gælde i Danmark

Rina Ronja Kari anklager Venstre og Konservative for børneteater i stedet for et reelt opgør med EU's indblanding i børnechecken.

Dagens folketingsdebat om børnechecken er spil for galleriet, for VK er ikke parate til at tage et reelt opgør med EU, påpeger spidskandidaten for Folkebevægelsen mod EU.

VK hykler om børnecheck-regler

VK har stillet et beslutningsforslag om, at regeringen skal følge dansk lov, ikke EU's. Men Enhedslistens tilsvarende lovforslag ville VK ikke stemme for. Lovforslag er nemlig, modsat beslutningsforslag, juridisk bindende.

- Det visser, at Folketingets debat om børnechecken er ren børneteater mellem de EU-begejstrede partier, for hverken regeringen eller VK er parate til at tage et opgør med EU, siger Rina Ronja Kari.

- Den eneste reelle uenighed mellem regeringen og VK er, hvorvidt børnecheckens optjeningsprincip ligger inden for EU-loven eller ej. Men i sidste ende er VK-blokken jo heller ikke villige til at tage et opgør med EU-loven.

Danske love må stå over EU's

Rina Ronja Kari, der er medlem af Enhedslisten, støtter ikke selv optjeningskravet, men mener principielt, at danske love altid skal stå over EU-love i Danmark.

- Ingen regering fortjener at lede Danmark, hvis den ikke er villig til at gøre det på grundlag af de love, som er vedtaget af det danske Folketing, siger hun.

- Hvis en regering bedre kan lide EU's love, så må den stille forslag i Folketinget om at ændre den danske lovgivning. At skubbe de danske love til side og så bare administrere efter love fra Bruxelles er fuldstændig uacceptabelt.

Torsdag, 8. maj 2014 - 10:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]